Tko smo mi?

Zajednica od četvero ljudi i dva psa, iznenadno stvorena u ožujku stjecajem poznatih vanjskih okolnosti, danas je dobrovoljna komuna koja je zaboravila kako je život izgledao prije dva mjeseca. Dausi su tada postali naš privremeni stožer u kojem nam se život, iz hrpe planova i projekata, sveo na teške građevinske radove, skromne zajedničke objede, neprestane filozofske debate, šumske šetnje i večernje kvizove. Da svijet zadnjih dva mjeseca nije stao i poručio #ostanidoma, upitno je bismo li se ikada zavukli u skrivene kutke šume povrh ove šarmantne selendre. Stoga mu hvala jer ono što smo otkrili vrijedno je dijeljenja s drugima.

Dani provedeni s jeftinim alatima čisteći šumske puteljke od grmlja, trnja i drveća mogu se posvjedočiti žuljevima i zaklještenim leđnim živcima. „Koji smo mi idioti“, rečenica je koja se znala čuti dok se čistilo grmlje, pililo granje i vadilo korijenje iz zemlje. No eto, nekoliko kutija Brufena kasnije, kreirali smo i očistili XC MTB i trail stazu za koju se nadamo da će biti samo početak koncepta zvanog Dausijada i u kojemu ste svi dobrodošli.

Dobrodošli kao natjecatelji, ali i kao prijatelji Dausijade – slobodni da nam javite vaše dojmove i sugestije, ali i aktivno sudjelujete u razvijanju i održavanju koncepta outdoor zajednice.

Udruga Pokret Odmora

pokretodmora@gmail.com
Malešnica 50, Zagreb
Izdvojena poslovnica: Dausi
OIB 74279433922
HR2624020061100873997